Zvijezda Cityja se naklonila Kovačićevom potezu: "Jednostavno je odličan tip"

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY obranio je naslov prvaka Engleske. Momčad Pepa Guardiole ušla je u zadnje kolo Premier lige s dva boda prednosti u odnosu na Arsenal te je u utakmici protiv West Hama pobjedom potvrdila da je najbolja u Engleskoj. Arsenal je završio na drugom mjestu, dok je Liverpool treći. U drugu ligu ispali su Luton, Burnley i Sheffield United. Manchester Cityju ovo je četvrti naslov prvaka u nizu.

Manchester City je osvojio ukupno deseti naslov prvaka Premier lige, ali i šesti trofej u posljednjih sedam sezona. Arsenal i dalje čeka prvi naslov prvaka nakon daleke sezone 2003./04. Manchester Cityju je ovo bio četvrti uzastopni naslov prvaka, što nikada u povijesti nije uspjelo ni jednom drugom engleskom klubu.

Rekorder po broju naslova je Manchester United koji je 20 puta bio prvak. Liverpool ima 19 naslova, Arsenal 13, Manchester City je sada na deset, a Everton na devet.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol vrlo dobro je odradio cijelu utakmicu za Manchester City, a za prvaka je zaigrao i Mateo Kovačić koji je u igru ušao u 91. minuti. Upravo je Kovačića izdvojio Jack Grealish.

"Jako sam ponosan na sve svoje suigrače. Posebno se tu ističe Kovačić. Igrao je svaku minutu posljednjih nekoliko tjedana i danas je izostavljen iz prvog sastava, ali nije radio probleme. Mirno je to prihvatio jer je to najbolje za ekipu. Jednostavno je odličan tip", rekao je Grealish za Sky Sports.

Pročitajte više