Zvijezda Hrvatske poručila svima: Nema kalkulacija!

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKU na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj čekaju još dvije utakmice grupne faze. Iako izabranici Željka Babića prvo igraju protiv Čilea, jasno je kako će o prvom mjestu odlučiti posljednji okršaj s Nijemcima.
 
Uoči posljednjeg kola moguće su kalkulacije, odnosno da Njemačka ili Hrvatska izaberu put do završnice natjecanja za koji smatraju da je lakši. Nakon što su Francuzi osvojili prvo mjesto u svojoj skupini, poznato je da će osvajač skupine u kojoj su Hrvatska i Njemačka protiv Francuske moći igrati već u polufinalu.
 
S druge strane, ona reprezentacija koja završi na drugom mjestu može s domaćinom natjecanja i prvim favoritom igrati tek u finalu, ali bi zato u četvrtfinalu vjerojatno igrala protiv moćne Španjolske. 
 
"Nema kalkulacija", poruka je vratara hrvatske reprezentacije Ivana Stevanovića uoči završnice grupne faze.
 
"Jasno je da treba pokušati izbjeći Francuze, koji igraju sjajno i domaćini su. Moramo pokušati pobjeđivati i nećemo ništa kalkulirati. Mislim da nam prvo mjesto više odgovara jer bismo bili blizu u Parizu, dok bismo kao drugi išli u Montpellier", rekao je Stevanović za RTL.
 
Osvrnuo se i na prva tri nastupa.
 
"Igramo dobro. Imali smo nekoliko rupa, ali to je očekivano jer imamo dosta mlađih igrača. Turnir je dug i bitno je da ili Fićo ili ja budemo u dobroj formi u ključnim trenucima. Vidjeli smo to u Riju kada smo zakazali u jednoj utakmici i ispali. Sada smo pametniji."

Pročitajte više