Zvijezdi koju želi City prijeti suspenzija. Propada mu transfer od 100 milijuna eura?

Foto: EPA

NOGOMETNU javnost u Engleskoj šokirala je vijest da će FA podići optužnicu protiv zvijezde West Hama i reprezentacije Brazila Lucasa Paquete (26) zbog navodne umiješanosti u klađenje. Paqueta je navodno namjerno dobivao kartone u nekim utakmicama Premier lige.

"Izuzetno sam iznenađen i uzrujan jer je FA odlučio optužiti me. Devet mjeseci surađivao sam u svakom koraku njihove istrage i davao sve informacije koje sam mogao. Poričem optužbe u cijelosti i borit ću se svakim dahom da skinem ljagu sa svog imena. Zbog procesa koji je u tijeku, neću davati daljnje komentare", izjavio je Brazilac i bivši igrač Milana, Lyona i Flamenga.

Nedavno je Manchester Evening News pisao kako će Paqueta, koji je ove sezone odigrao 37 utakmica i u njima zabio osam te asistirao za sedam pogodaka, biti glavna meta Manchester Cityja u ljetnom prijelaznom roku u poslu koji bi mogao biti težak 100 milijuna eura.

Guardiola ga je želio već lani

Pep Guardiola želio je Paquetu dovesti već u ljeto 2023., no transfer nije napravljen zbog toga što je FA tada već pokrenuo istragu nogometaša zbog navodnog kršenja pravila o klađenju. Ugledni sportski medij The Athletic navodi da će Paqueta doći u City samo ako bude oslobođen optužbi, a transfer će ovisiti i o potencijalnim odlascima drugih igrača.

Brazilac je navodno već dogovorio dio uvjeta s prošlosezonskim osvajačima Lige prvaka, Premier lige i FA kupa. Engleski novinari čak tvrde da ga je Guardiola na početku sezone, u međusobnoj utakmici, pozvao kako bi se rukovao s njim i ostatkom trenerskog stožera. Međutim, tada su počela nagađanja da će Paqueta biti suspendiran zbog klađenja, pa je City odustao od posla. 

Prema podacima Transfermarkta, Manchester City je samo za jednog igrača isplatio 100 ili više milijuna eura. Bio je to Jack Grealish, koji je 2021. stigao iz Aston Ville za 117.5 milijuna eura. Drugi najskuplji igrač je hrvatski branič Joško Gvardiol, plaćen 90 milijuna eura prošle godine.

Pročitajte više