100.000 Njujorčana potpisalo je peticiju kojom se žele riješiti Melanije Trump

Foto: Gettyy Images

GOTOVO 100 tisuća građana zahtijeva da Melania Trump spakira svoje dizajnerske torbe i napusti New York, nakon što je objavljeno da će buduća Prva dama ostati u gradu dok joj sinu ne završi ova školska godina, javlja Independent.

Obično se nova predsjednička obitelj odmah seli u Bijelu kuću u Washingtonu, no ovaj put to nije slučaj. To će porezne obveznike New Yorka koštati dnevno milijun dolara radi sigurnosnih troškova.

Peticijom građani govore guverneru New Yorka Andrew Cuomu, i gradonačelniku Bill De Blasiu, da ne žele plaćati troškove Trumpove žene.

„Porezni obveznici New Yorka odbijaju plaćati dnevno preko milijun dolara kako bi ona ostala. Ako je ova odluka donesena između njih dvoje, onda neka je oni i plate. A ne porezni obveznici New Yorka koji te novce mogu iskoristiti za ceste, škole, prijevoz, provođenje zdravstvenih mjera, nove poslove i ostale troškove koje grad ima. Ovo je ono za što se koristi novac od poreza, za poboljšanje grada i njegovih građana, a ne samo jednog.“ – stoji u peticiji.

Gospođa Trump izrazila je želju da ostane u New Yorku do kasnog proljeća ili ranog ljeta, kada njezin sin Barron ide u privatnu školu na Manhattanu za ljetne praznike.

„Melania je jako bliska s Barronom, a još su se više zbližili tijekom kampanje“, izvor je rekao za New York Post.

Ako mu žena i sin ostanu u New Yorku, Donald Trump će vjerojatno češće dolaziti u posjetu, što povećava troškove osiguranja.

 

 

Pročitajte više