12.000 ljudi pridružilo se grupi koja traži objavu Registra branitelja

FACEBOOK grupa "Podržite objavu Registra branitelja" priopćila je da ne odustaje od daljnje inicijative te da će se boriti "svim legalističkim i demokratskim sredstvima" da Vlada objavi cjeloviti Registar branitelja.

Grupa od gotovo 12.000 članova zahtijeva da Registar sadrži ime i prezime branitelja, ime oca, pripadnost i vrijeme provedeno u postrojbama te opredjeljenje je li netko bio u borbenom ili neborbenom sektoru, što smatraju iznimno važnim.

Osim ove, na Facebooku aktualno djeluje i grupa Dobrovoljni registar branitelja čiji članovi sami objavljuju svoje podatke o braniteljskom stažu i putu.

"Nema smisla, osnujmo dobrovoljni Registar branitelja. Objavimo sve sami, neka nas hapse sve", piše u opisu grupe koja ima oko 2,5 tisuća članova.

Pokretač grupe, Krunoslav Filipović, hrvatski branitelj od listopada 1991. do svibnja 1992. godine u Odredu veze GSHV, poziva branitelje da na zidu ove grupe ostave svoje podatke slijedom koji je on to napravio i time pokažu da se ne boje javne objave svojih podataka.

"Molim samo branitelje da ostave svoje podatke, "branitelje" ne pozivam, oni imaju svoj tajni registar", ističe Krunoslav.

Pročitajte više