13-godišnjakinja u Brčkom rodila dijete, majka joj "plakala od radosti", policija pokrenula istragu

Ilustracija: 123rf

U BOLNICI u Brčkom prije nekoliko dana rodila je 13-godišnja djevojčica, potvrdili su čelnici te bolnice, piše Radio Sarajevo.

"Primljena je kada su trudovi već krenuli i mi smo, u skladu s procedurama u takvim slučajevima, carskim rezom uspješno obavili porođaj. Beba je teška 2,7 kilograma, a i majka i ona su dobro“, izjavio je Slavko Nikić, šef Ginekologije u toj bolnici. 

Roditelji, braća i sestre djevojčice-majke žive u predgrađu Modriče, a u razgovoru za Dnevni Avaz otkrili su što misle o svemu. Majka 13-godišnje djevojčice Kada Ferhatović ne vidi ništa sporno u tome. 

"Udala se za Šerifa Suljića  i nakon godinu dana dobili su dijete. Ne znam koliko je njemu godina, ali znam da je mnogo stariji od nje. Plakala sam od radosti što je rodila. I ja i moj čovjek smo bolesni, ali smo bolest zaboravili od sreće što smo dobili još jedno unuče", rekla je, a dodala je i kako odbacuje navode da je kćerku prodala za 2000 KM.

Iz Centra za socijalni rad naveli su da prema zakonu brak može biti sklopljen sa 16 godina, uz odobrenje roditelja, liječnika i policije, i to u određenim okolnostima. U tijeku je istraga u koju su uključene sve institucije Brčko distrikta, a "suprug" 13-godišnje djevojčice mogao bi biti osuđen i na osam godina zatvora.

Pročitajte više