17-godišnjak u Zagrebu priveden zbog iznuđivanja novca od vršnjaka

DJELATNICI VI. Policijske postaje u Novom Zagrebu proveli su kriminalističku obradu nad 17-godišnjakom koji je od veljače ove godine do prije nekoliko dana iznuđivao novac od nekoliko mjeseci starijeg vršnjaka.

Nasilni mladić je prije dva mjeseca s oštećenim dogovorio da će mu za 200 kuna prodati ruksak, za što je dobio dogovoreni novac. Međutim, nakon kraćeg vremena nasilnik je odlučio tražiti još novca za ruksak. Vršnjaka je nazivao na mobitel i davao mu rokove do kada mu mora predati novac, služeći se pri tom svojom reputacijom nasilnika.

Oštećeni se mladić preplašio nasilnikovih prijetnji te mu je preko brata u dva navrata poslao po još 100 kuna.

Početkom travnja nasilnik je ponovno tražio 200 kuna za ruksak, a budući da oštećeni nije imao novce nasilnik je počeo dolaziti u njegovu školsku učionicu i radno mjesto na praksi gdje mu je ponovno prijetio.

Govorio mu je da mu novac donese do određenog roka ili će dug "prodati" starijim dečkima. Oštećeni 17-godišnjak se zbog toga preplašio te je prestao dolaziti na nastavu.

Nakon što je slučaj otkriven intervenirali su djelatnici novozagrebačke policije koji su nasilnog 17-godišnjaka odveli u Istražni centar Županijskog sudu u Zagrebu.

I.K.

Pročitajte više