38,3 posto građana podupire gay parade, 41,2 posto bi ih zabranilo

REZULTATI ankete koju je za HTV provela agencija Hendal pokazali su da gay parade podupire 38,3 posto hrvatskih građana, dok je veći broj onih koji ih ne podržavaju - 53,5 posto. Neodlučnih je 8,2 posto.

Također, 51,3 posto ljudi smatra da ne treba zabraniti parade, dok bi ih zabranilo 41,2 posto anketiranih građana.

Usprkos rezultatima ankete koji su pokazali da većina hrvatskih građana ne podržava parade, ali ih ipak ne bi zabranilo, organizatori i policija su zadovoljni jučerašnjim Zagreb Prideom.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec jučer je komentirao da i policija i organizatori imaju razloga biti zadovoljni "jer stvarno nije bilo nikakvih incideneta" te dodao da "svima daje čistu peticu".

Privedeno 17 osoba, 10 prekršajnih prijava

Podsjećamo da je jučer na policiju privedeno 17 osoba, sedam radi utvrđivanja identiteta jer u trenutku legitimiranja nisu imale osobne dokumente, sedam jer su posjedovali transparente neprihvatljiva sadržaja - od kojih je jedan bio sudionik povorke, te tri osobe zbog vrijeđnja sudionika povorke.

Protiv 10 osoba bit će podnesene prekršajne prijave po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, a jedna je osoba prekršajno prijavljena zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije, javljeno je iz PU zagrebačke.

Pročitajte više