40.000 ljudi na ulici protiv primitivizma, a Šustar ostaje pri svome: To je bila fešta

Foto: FAH

MINISTAR obrazovanja Predrag Šustar osvrnuo se danas u Dnevniku HRT-a na jučerašnji prosvjed potpore obrazovnoj reformi.

Šustar je ostao pri svome, tvrdeći kako je to bila fešta.

"Bila je fešta, tema je bila fešta. Nismo na suprotnim stranama, ja sam nastavnik, radim na sveučilištu. Nemojmo podlijegati retorici koja ide na isključivost i agresivnost, radi se o našoj djeci.

Kompromis je važan, mi smo ga napravili jer smo nastavili rad sa skupinom iz prethodnog saziva.

Odluka i zaključak saborskog odbora je uzburkala vode, ali i prije toga je bio prijedlog Rektorskog zbora da se ide na proširenje skupine.

Treba proširiti ekspertnu skupinu

Hajmo biti uključivi, radi se o budućnosti naše djece. Stav Ministarstva je da po okončanju javne rasprave, a pozivamo javnost i stručnu javnost da se uključi, ide recenzentski postupak. Odluka koju donosi Ministarstvo tako će biti bazirana na dokazima, na dokumentima koji su prošli kvalitetnu javnu raspravu i recenzentski postupak. Pri tome mislim da se ekspertna skupina ne treba ponašati tako da savjeti koji mogu doći od saborskog odbora i Rektorskog zbora ne budu uvaženi, treba se uvažiti i te stavove.

Poželjno je da postoje kreativni nesporazumi. Ako se netko poziva na struku, to podrazumijeva raspravu, polemike. Bit struke je da se ne slažemo, ali da se kristalizira dokument iz toga", zaključio je Šustar.

Pročitajte više