Bandić: Niti jedno dijete u Zagrebu više neće biti bez jaslica i vrtića

DJECA iz Vugrovca Donjeg za godinu dana uselit će u novi vrtić. Kamen temeljac za taj budući objekt položio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Nakon polaganja, Bandić je obećao da nijedno dijete u Zagrebu više neće biti bez jaslica i vrtića.

"Vrijednost radova je nešto više od pet milijuna kuna, plus oprema koju će Gradski ured za obrazovanje sport i kulturu nabaviti iduće godine prije početka školske godine. Uloženo je šest milijuna kuna. Ovime potvrđujemo da ono što smo kolega Lovrić i ja najavili prije godinu dana, od ove godine više nitko neće biti neupisan vrtić i nitko neće biti neupisan u jaslice.Rijetki su gradovi ne u Hrvatskoj, nego u Europi koji su taj standard već postigli", rekao je Bandić, kojeg u popodnevnim satima očekuje i jedna humanitarna akcija.

Od 17 do 19 sati u Maloj kavani na Trgu bana Jelačića prvi čovjek Zagreba proslavit će rođendan uz humanitarnu kavu.

Nakon što je preživio moždani udar, Bandić je osnovao "Zakladu za prevenciju moždanog udara" pri KBC-u Sestara Milosrdnica. To je jedini takav centar u ovom dijelu Europe, a Zagreb se time svrstava vrlo visoko na zdravstvenoj karti Europe.

Gradonačelnik je zamolio sve koji dođu da ne donose darove. "Svrsishodnije će biti da se uplati, koliko tko može, u Zakladu za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti", poručio je zagrebački gradonačelnik.

"Boljeg i humanijeg projekta nisam mogao osmisliti. Ne želim nikome da prolazi ono što sam ja prošao, svima želim puno zdravlja. Uložili smo do sada u Zakladu tri i pol milijuna kuna, ostalo je još za skupiti milijun i pol. Kad to skupimo onda će to biti Centar ravan onome u Münchenu", kazao je Bandić.

Pročitajte više