Berlusconi izbačen iz talijanskog parlamenta!

Foto: Guliver Image / Getty Images

SILVIO BERLUSCONI izbačen je iz talijanskog parlamenta. Talijanski senat većinom glasova izglasao je izbacivanje 77-godišnjeg Berlusconija iz parlamenta čiji je član neprekidno bio od 1994. godine.

Ostao je Berlusconi tako bez zastupničkog imuniteta, što bi moglo biti vrlo značajno s obzirom na brojne skandale uz koje se veže njegovo ime. Jasno je stoga zbog čega se Berlusconi rukama i nogama trgao da ostane član parlamenta.

Mjesecima je Berlusconi zavlačio glasanje o izbacivanju iz senata, izvlačivši se uglavnom na proceduralne začkoljice. Kada je dan glasanja napokon došao, Berlusconi je u centru Rima organizirao veliki politički miting, u kojem se proglasio žrtvom progona, te obećao svojim pristašama da će ostati i dalje važna figura na talijanskoj političkoj sceni, prenosi NY Times.

Berlusconi se u senatu nije pojavio. Znao je što mu se sprema; i prije nego što je glasanje započelo, bilo je jasno da će bivšeg premijera šutnuti iz parlamenta. No, Berlusconi ne odustaje od politike. Kandidirat će se, najavio je, i na sljedećim izborima.

Pročitajte više