Bivši makedonski ministar unutarnjih poslova optužen za dvostruko ubojstvo

BIVŠI makedonski ministar unutarnjih poslova Ljuben Boškovski optužen je, zajedno s još 14 osoba, za ubojstvo dvojice muškaraca u srpnju 2001. godine, izvijestio je danas skopski list Dnevnik. Prema optužnici, dvostruko ubojstvo u Skoplju 2001. izvršila su dvojica srbijanskih državljana koji se sada nalaze u bijegu.

Kako piše makedonski list Dnevnik, do ubojstva Marana Tuševskog i njegova prijatelja Kire Janeva došlo je zbog sukoba s Boškovskim. Prema saznanjima istražitelja, riječ je o nesuglasicama zbog podjele plijena u zajedničkoj ucjeni jednog poznatog makedonskog poduzetnika. Boškovski je iznos iz ucjene zadržao za sebe, nakon čega je dobio prijetnje od Tuševskog. Izvršenje zločina povjereno je trojici Srba iz posebne postrojbe makedonske policije.

Boškovski već izdržava petogodišnju zatvorsku kaznu zbog financijskih malverzacija za vrijeme prošlih parlamentarnih izbora u Makedoniji. U svibnju 2010. godine je pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji oslobođen optužbe da u vrijeme sukoba u Makedoniji 2001. nije poduzeo ništa kako bi spriječio ubojstva albanskih civila.

Pročitajte više