Britanska banka Lloyds od svojih čelnika zatražila povrat isplaćenih bonusa

BRITANSKA banka Lloyds Banking Gropu zatražila je povrat preko 2 milijuna funti u isplaćenim bonusima od 13 čelnika banke.

Među njima je i bivši izvršni direktor Eric Daniels, koji će izgubiti 580.000 funti nakon što mu je izvorni bonus srezan za 40 posto. Još četiri direktora morat će vratiti između 190 i 220 tisuća funti, a osam drugih dužnosnika bit će kažnjeno s otprilike 100.000 funti, javlja BBC.

Banka ih je odlučila kazniti zbog neetične prodaje raznih oblika osiguranja svojim klijentima, iako su svjesno znali da mnogi od njih neće imati pravo iskoristiti ta osiguranja, odnosno neće zadovoljiti uvjete za dobivanje osiguranih usluga.

Međutim, cifra kojom su čelnici banke kažnjeni je mizerna, jer je Lloyds morao sa strane odvojiti čak 3.2 milijardi funti za eventualne kompenzacije onima kojima su nepropisno prodana ta osiguranja.

Valja napomenuti kako je Lloyds prva britanska banka koja je od svojih direktora zatražila povrat bonusa zbog loših poslovnih rezultata koje su ostvarili. U ovom slučaju kazna će se naplatiti reduciranjem iznosa u već dodijeljenim dionicama.

Pročitajte više