CMS o kaznenoj prijavi "U ime obitelji": Napadi na aktiviste i novinare prelaze sve granice

Foto: FAH

CENTAR za mirovne studije oglasio se danas putem medijskog priopćenja nakon što je udruga "U ime obitelji" podnijela kaznenu prijavu DORH-u protiv CMS-ove Sandre Benčić.

Reagiranje CMS-a u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Nakon što je jutros udruga U ime obitelji objavila da je protiv Sandre Benčić iz Centra za mirovne studije (CMS) podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) zbog, kako navode, „javnog poticanja na nasilje i mržnju“, CMS očekuje kako će DORH prijavu odbaciti kao neutemeljenu".

Šikanira se čitav pravni sustav

"U ime obitelji podizanjem ovakvih besmislenih prijava šikanira čitav pravni sustav, budući da ovo predstavlja njihov pokušaj da skrenu pozornost s održavanja današnje Povorke ponosa u Zagrebu čiji je cilj borba protiv fašizma.

Žalosno je da posljednjih dana svjedočimo situacijama u kojima se događa da oni koji se bore za ljudska prava na kraju bivaju optuženi. Napadi na aktiviste i novinare prelaze sve granice te se osuđuju u svakom uređenom društvu.

Dodatno, optužbe od strane U ime obitelji dolaze u vrijeme kada je protiv gradonačelnika Milana Bandića ponovno podignuta optužnica za pogodovanje toj udruzi", zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više