Čačić: Gospodarski rast i investicije pretpostavka su izlaska iz krize, a upravo je Dubrovnik grad primjer

"GOSPODARSKI rast i investicije pretpostavka su izlaska iz krize, a upravo je Dubrovnik grad primjer uspješnog upravljanja u krizi", istaknuo je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

"Ukupno 11 milijardi kuna vrijednost je velikih projekata privatnih investitora i javnih poduzeća koji će u narednom razdoblju biti realizirani u Dubrovniku", istaknuo je potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

Hidroelektrana Ombla može krenuti odmah, iduće godine kreće prva faza golf terena na Srđu, uređuje se brza cesta Čilipi-Ploče, revitalizirat će se hotel Belvedere.

"Apsolutno najpotentniji hrvatski grad. Imate jednu investiciju koja se može početi realizirati, to je Ombla. Ako se donese odluka, ona je potpuno spremna. Druga velika investicija spremna za početak do ljeta sljedeće godine je projekt golfa na Srđu. To je projekt ukupno težak sedam milijardi kuna", istaknuo je Čačić.

Od ostalih gospodarskih aktivnosti, nastavlja se i proces privatizacije škverova. Ugovor za Brodosplit bit će potpisan u najkraćem mogućem roku, a traže se i rješenja za  ostale škverove. Iako je prema posljednjim istraživanjima rejting HNS u značajnom padu, prvi čovjek stranke time se ne zamara.

"Izbori, prvo lokalni, a onda i parlamentarni pokazat će koliko građani zaista vjeruju narodnjacima i kako ocjenjuju njihov rad. Lokalni izbori pokazat će najbolji rezultat HNS-a ikad", siguran je Čačić.

Pročitajte više