"Članovi Vlade rade dobro, vidjet će se rezultati"

Ilustracija: Vlada RH/Index

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš smatraju kako članovi Vlade rade dobro te kako će se u konačnici vidjeti i rezultati.

"Trudit ćemo se da trendove promijenimo i da dokažemo građanima Hrvatske da smo zapravo za godinu dana najbolji izbor", izjavio je Hajdaš Dončić komentirajući rezultate najnovijeg istraživanja Crobarometar prema kojima smjer kojim Vlada vodi zemlju nije dobar i građani sve manje vjeruju Vladi.

"Smatram osobno da svi moji kolege i članovi Vlade svoj posao rade dobro i odgovorno, i definitivno da su posvećeni tom poslu. Ako čak promatramo i profil ministara, pogledajte malo životopise, edukaciju", kazao je te dodao kako je sve stvar percepcije u konačnici.

Ministrica Mrak Taritaš kazala je kako je "godina dana u životu i našem djelovanju dug period".

"Mislim da radimo dobar posao i da će se to u konačnici vidjeti. Riječ je o jednom vrlo zahtjevnom, vrlo teškom i napornom poslu, ali mislim da će se u konačnici vidjeti naši rezultati", poručila je Mrak Taritaš.

Ministri su ogovarali na pitanja novinara nakon potpisivanja "Ugovora o energetskom učinku" za energetsku obnovu prve javne zgrade - Kockice na zagrebačkom Prisavlju.

Reiner o anketama: Jedino točno je da HDZ vodi, no razlika je dvostruko veća

PREMA najnovijem Crobarometru koji je agencija Ipsos Puls provela za Novu TV, HDZ i dalje vodi, dok je SDP pao. U kolovozu je uz tu stranku bilo 25,9 posto birača, dok je SDP na 17,5 posto. Za HDZ-ovog Željka Reinera očekivano je da HDZ vodi, iako mu je, kako je rekao, deplasirano komentirati ankete koje HDZ-u nikada nisu davale prednost.


"Jedino točno u ovoj anketi je da HDZ vodi, no razlika u našu korist je značajno veća, rekao bih i dvostruko. Činjenica je da je HDZ pobijedio na zadnjih četiri izbora uzastopno, činjenica je da će naša kandidatkinja Grabar-Kitarović uvjerljivo pobijediti na predsjedničkim izborima i činjenica je da će na idućim parlamentarnim izborima, kad god oni bili, HDZ i koalicijski partneri premoćno pobijediti, tako da će naša koalicija moći komotno sastaviti iduću vladu", rekao je Reiner. Reiner ističe da su prava anketa uvijek izbori, no siguran je u pobjedu HDZ-a. Osvrnuo se na izjave nekih ministara koji su rekli da imaju još godinu dana da podignu rejting.

"Nakon dvije i pol godine apsolutne vlasti u državi - dakle SDP ima i većinu u Saboru, ima Vladu, ima premijera, ima predsjednika Države koji je izabran kao kandidat SDP-a, iako se predizborno pokušava odmaknuti od njih, dakle kada nakon dvije i pol godine i više apsolutne vlasti u državi je i njima jasno, ali na žalost i građanima, da su državu odveli u jedno katastrofalno stanje, onda bi, u najmanju ruku, bilo korektno da već sada odstupe, i da sami predlože, ako im je stalo do Hrvatske, izvanredne izbore".

Reiner se osvrnuo i na ljestvicu najpopularnijih političara, odnosno Mirelu Holy koja je nešto bolja u odnosu na aktualnog predsjednika. Smatra da je Josipović cijelo svoj mandat "jedino i radio samo na svojoj popularnosti koja u zadnje vrijeme opada zbog čega se kod njega osjeća nervoza".

"Znam da su gospođa Holy i gospodin Josipović u trajnim kontaktima, evo i slikali su se zajedno, prema tome vjerojatno njena popularnost prilično odgovara njemu. Naglašavam, njegova je popularnost, iako je tome posvetio cijeli svoj mandat, u značajnom opadanju, puno većem nego što to isto ankete pokazuju, to isto treba jasno reći tako da je izvjesno da će gospođa Grabar Kitarović pobijediti na sljedećim predsjedničkim izborima".

Pročitajte više