Crna Gora: Umirovljeni carinik izboden do smrti, ubojice koristile i razbijenu flašu

Foto: Ilustracija

ŽELJKO BOKAN (64) ubijen je u svojoj kući u barskom naselju Šušanj u Crnoj Gori. Monstruozno ubojstvo šokiralo je javnost jer se dogodilo u obiteljskoj kući usred gusto naseljenog mjesta, javljaju Novosti.rs.

Uz tragičan gubitak oca, za sina Dimitrija dodatna je trauma jer je on u kući pronašao oca sa smrtonosnim povredama na glavi i vratu, koje su nanesene oštrim predmetima. Njemu je bilo sumnjivo što se otac ne javlja na telefon pa je otišao do njegove kuće u ponedjeljak oko podne i zatekao stravičan prizor.

Zamjenik Višeg državnog tužitelja u Podgorici opisao je kazneno djelo kao teško ubojstvo.

Novosti.rs pišu kako tragovi s mjesta zločina ukazuju na to da su ubojice koristile i razbijenu flašu za nanošenje smrtonosnih povreda Bokanu. Na tijelu ubijenog bilo je oko 40 uboda, no još nisu poznati mogući motivi.

Iz kuće iznesene dvije lovačke puške

Prema jednoj verziji, Bokan je ubojice zatekao u svojoj kući kad je došao. Ovome u prilog govori i činjenica da je pronađen mrtav u kožnoj jakni. Na stolu su zatečene i dvije čaše iz kojih se pio viski. Iz kuće koju su počinitelji pretražili odnesene su dvije lovačke puške.

Tamošnja policija privela je u ponedjeljak više osoba na informativni razgovor, ali nitko nije zadržan.

Bokan je bio umirovljeni carinik. Ima tri sina, a jedno vrijeme je obavljao funkciju v.d. direktora Javnog poduzeća za uzgoj i lov divljači Rumija. Držao je umjetničku galeriju, a u mladosti je igrao nogomet.
 

Pročitajte više