Dačić: Putin mi je obećao da će o Kosovu pričati s Obamom

Foto:  RTS.rs

U RAZGOVORU za srpsku državnu televiziju, srpski premijer Ivica Dačić naglasio je da je s razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o konačnom rješenju pitanja Kosova. 
 
"Putin mi je obećao će o tome razgovarati i s američkim predsjednikom", rekao je Dačić večeras govoreći o posjeti Moskvi ta da dogovor iz Bruxellesa nije bila glavna tema razgovora sa srpskim dužnosnicima. 
 
"Tema mojih razgovora s Putinom bili su strateško partnerstvo Rusije i Srbije, političke konzultacije i ekonomska suradnja na najvišem mogućem nivou", rekao je Dačić i istaknuo da je Rusija spremna podržati srpski stav kada je riječ o konačnom rješenju pitanja Kosova. Dačić je opovrgnuo da bi Rusija bila protiv "europskog puta" Srbije. 
 
Premijer Dačić otkrio je da je prijedlogom sporazuma iz Bruxellesa zajamčena najveća moguća sigurnost srpskom stanovništvu te da veće garancije nisu bile moguće. 
 
"Dobili smo garancije od onih koji zapovijedaju, a to je da kosovska vojska ne smije doći na sjever Kosova", rekao je Dačić dodajući više puta da ga nije strah prijetnji koje je dobio putem SMS-a. Štoviše, kaže da je dao nalog policije da ne reagira na prijetnju "da će dobiti metak" koju je dobio od nepoznate osobe iz Sremske Mitrovice. 
 
"Možda će nas mrziti, ali kasnije generacije će nas poštovati", zaključio je Dačić. 

Pročitajte više