Debeljak neće dozvoliti u škveru novinare koji pitaju nezgodna pitanja, a sindikate seli u Dugopolje

Foto: Goran Mehkek/Cropix

TOMISLAV DEBELJAK, novi vlasnik splitskog škvera, poznat po tome da ne voli da se pita o njegovoj optužnici za 3,6 milijuna kuna utaje poreza, ponovno se oglasio na Facebooku.

Brodosplit novi vlasnik pretvara u Svetište?!

"Nikada neću dozvoliti da se press konferencije usmjerene protiv Škvera događaju u njemu, jer Škver mora postati Sveto mjesto, a ne mjesto sijanja laži i mržnje. Sindikatima ćemo naći zakonsko adekvatno mjesto za njihove aktivnosti. Našli smo već jedan prostor u Dugopolju, odmah kraj autobusne stanice, lijepo uređen, pa ćemo im to u kolektivnom ugovoru i predložiti jer u njihovim prostorima koji su na idealnoj poziciji u Škveru, želimo za Vas radnici napraviti mjesto za edukaciju, odmor, rekreaciju i zabavu, kao i razna sportska i kulturno umjetnička društva koja će djelovati pod pokroviteljstvom Škvera. Ako na to neće pristati, onda ćemo morati zakonskim putem raskinuti kolektivni ugovor", zaključio je Debeljak, osuvši u dužem priopćenju drvlje i kamenje po sindikalistima, optužujući ih za reket, ucjene i ostale aktivnosti koje pod raznim člancima poznaje i Kazneni zakon RH. 

Mrkva i batina novog škverskog gazde

Debeljak maše mrkvom i batinom i prijeti svima koji ne misle poput njega, novog vlasnika Škvera.

Batinom je zaprijetio i sindikalistima i radnicima koji ne vjeruju u bolje sutra Brodosplita pod njegovom paskom, a mrkva je ponuđena u vidu velike fešte moto kluba Fjaka na parkingu Spaladium Arene u petak.

Debeljak peče 100 janjaca i volove pred Spaladium Arenom

"Zabava će trajati od podne do tri sata ujutro i bit će u potpunosti pokrivena od DIV grupe. Od hrane će biti 100-tinjak janjaca, pečeni volovi i 500 litara graha. Zabavljat će nas mnogi pjevači, klape i razni sastavi. Sve to bit će besplatno, kao i pića, ali kako ne bi kod pojedinaca došlo do pretjeranog konzumiranja alkohola, piće će moći dobiti samo oni koji na ulazu humanitarno uplate 10 kuna udruzi za osobe s posebnim potrebama u Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači", napisao je Debeljak. Što reći, misli čovjek na svaki detalj. Vrijedi svakako spomenuti i da je obećao posebnu donaciju centru Juraj Bonaći.

U potrazi za ravnotežom sjebane psihe, života i morala

Kao što smo već izvijestili prošli tjedan kada je u grad podno Marjana stigla turneja Pet ministara, Debeljak se toliko uzrujao na postavljeno pitanje o utaji poreza ministru Ivanu Vrdoljaku da je našao potrebitim žurno reagirati i autoru pitanja poslati svoj oprost, ali ne prije no što je razložio o ravnoteži sjebane psihe, života i morala, sasvim na tragu najnovijeg upozorenja o "pressicama koje on neće dopustiti jer siju laž i mržnju".

Ministar Vrdoljak odgovorio je da nisu imali alternative te da su morali poslovati s Debeljakom ako ne žele likvidirati škver i dvije tisuće radnih mjesta, koliko je novi vlasnik obavezan zadržati.

 

Pročitajte više