Dobio deset godina zatvora jer je prijatelja ubio s dva metka u glavu i vrat

Foto: Google Street View (Županijski sud u Varaždinu)

ŽUPANIJSKI sud u Varaždinu nepravomoćno je osudio 44-godišnjeg Željka Martinovića na deset godina zatvora zbog ubojstva 31-godišnjeg Marija Belavića.

Prema presudi Martinović je Belavića ubio 7. siječnja ove godine u lokalu Gavran u Tuhovcu. Iz neposredne blizine ispalio mu je dva metka u glavu i vrat.

Martinović i njegova žrtva su bili prijatelji, te su dogovorili susret u kafiću. Sjedili su za stolom kada je Martinović izvukao pištolj i ubio Belavića, te je ostao sjediti za stolom i mirno sačekao policiju.

U svojoj obrani je priznao ubojstvo, ali rekao je da se ničega ne sjeća. Tvrdi da je cijeli taj dan pio velike količine alkohola, a popio je i tablete za liječenje PTSP-a.

No, Županijski sud u Varaždinu svejedno ga je proglasio krivim za ubojstvo s predumišljajem. Otegotna okolnost mu je da je i ranije osuđivan, i to zbog posjedovanja lakih droga. Olakotne okolnosti su činjenica da je u trenutku ubojstva bio smanjeno ubrojiv, te da je veteran Domovinskog rata.

Osim zbog ubojstva, proglašen je krivim i zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Također mu je izrečena mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu, a mora pokriti i 13 tisuća kuna sudskih troškova.

Pročitajte više