Dubrovčani skupljaju potpise za referendum o golfu na Srđu: "Sloboda je naša tradicija"

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

DUBROVČANI imaju dva tjedna da skupe 8000 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o projektu golfa na Srđu s pripadajućom apartmanizacijom. Prikupljanje potpisa započelo je 1. veljače, a trajat će do 15. veljače.

Prvog dana prikupljanja skupljeno je više od 2100 potpisa, što je oko pet posto biračkog tijela. Potporu Dubrovčanima koji pokušavaju skupiti dovoljno potpisa da se raspiše prvi referendum na zahtjev građana u povijesti Hrvatske možete dati na njihovom Facebooku ili na internetskoj stranici.

Svoj potpis mogu dati samo građani Dubrovnika. Potpisi se prikupljaju na Pilama, ispred Sponze, na gruškoj Placi, na pošti Lapad, u Mokošici kraj OTP banke i ispred Tommyja preko puta Jugovog bazena. Radno vrijeme svih štandova je od 7 do 17 sati svaki dan, a na Stradunu do 19 sati.

Organizatori akcije prikupljanja potpisa za referendum građane podsjećaju da sa sobom moraju ponijeti osobnu iskaznicu, te JMBG ili OIB. Također, pozivaju volontere koji žele doprinijeti uspjehu prvog referenduma na zahtjev građana u Hrvatskoj da im se pridruže.

"Skupiti preko 8 tisuća potpisa u dva tjedna neće biti lako i trebat će nam svaka pomoć. Ako želiš volontirati na prikupljanju potpisa, javi se na info@dubrovnikreferendum.com ili 092 1913811. Smjene će trajati po dva sata, tako da svatko dođe na red i da se nitko ne umori i ne smrzne. Da, zima je, ali znamo koliko je ovo važno. Neka nas dodatno motivira što ćemo kroz zajednički trud na ovoj stvari prepoznati i upoznati druge ljude koji drže do općeg dobra i u koje se možemo pouzdati. Što se više ljudi javi, moći ćemo pokriti više lokacija, skupit ćemo potpise brže i svima će biti lakše", poručuju organizatori akcije putem Facebook i dodaju: "Sloboda je naša tradicija".

Pročitajte više