"Duhu" iz Hrvatskih šuma srezane povlastice, a istraživat će ga i Porezna uprava

NAKON što je prošle nedjelje HRT u Dnevniku otkrio slučaj HDZ-ovca Mate Štimca, koji u Hrvatskim šumama kao savjetnik s najnižom stručnom spremom ima najveću plaću među savjetnicima, a na poslu ga viđaju jako rijetko, priča o "duhu" iz Hrvatskih šuma dobila je nastavak.

U roku od tjedan dana očekuju se rezultati unutarnje kontrole, a u međuvremenu je savjetnik Mato Štimac sporazumno pristao na novi ugovor s Upravom kojim su mu skresane povlastice, javlja HRT. Zbog moguće utaje poreza, slučaj istražuje i Porezna uprava jer Štimac nije prijavio da više ne živi na području od posebne državne skrbi.

Do kraja idućeg mjeseca Hrvatske šume najavljuju i provjeru svih putnih troškova. Skori proces restrukturiranja trebao bi pokazati je li im potrebno čak 35 savjetnika i ima li viškova, kao što to pokazuju dvije od tri studije o restrukturiranju.

Podsjetimo, Štimac u Hrvatskim šumama ima najveću plaću i najnižu stručnu spremu među savjetnicima. Štimac radi u Slatini, koja pripada podružnici Hrvatskih šuma u Našicama, ali tu radi kao savjetnik upravitelja potpuno druge podružnice, one u stotinjak kilometara udaljenom Bjelovaru, i to kao inženjer prometa. Dobiva plaću od navodno 15 tisuća kuna i ima službeno vozilo. Što točno radi Štimac nije poznato ni njegovu šefu, upravitelju bjelovarske podružnice, a ni novoj upravi.

Pročitajte više