"Filipinska skupina" sve brojnija: Kajin sprema rušenje Jakovčića?



U HOTELU Filipini kraj Poreča sinoć se okupilo 38 bivših i sadašnjih IDS-ovaca i stranačkih simpatizera predvođenih Damirom Kajinom. Ovo je već drugo okupljanje tzv. "filipinske skupine".

Prvi sastanak na istom mjestu, također iza zatvorenih vrata, održao se prije dva tjedna. Tada je Kajin bio u društvu tek osam članova i simpatizera stranke. No, "filipinska skupina" u međuvremenu je, kako se čini, brojčano ojačala.

Iako Kajin tvrdi da u IDS-u nema raskola i da se ne priprema rušenje stranačkog šefa Ivana Jakovčića, evidentno je da bi mnogi rado svjedočili političkom padu istarskog župana.

"Dok nam naš dragi i voljeni šef poručuje da je život pjesma, ja mu poručujem da se mnogi u Istri bore za goli život i preživljavanje. Neki imaju sve, a neki nemaju ništa. Okupljanje i druženje u Filipinima je samo glas naroda koji se može pretvoriti u frontu kao što je IDS djelovao početkom 90-tih godina", rekao je Kajin novinarima u hotelu Filipini, prenosi portal Ipress.hr.

No, svejedno je istaknuo da se ne sprema politički napad na Jakovčića. Članovi i simpatizeri IDS-a okupili su se kako bi se družili, ali i izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem na prostoru Istre, tvrdi Kajin.

"Ništa kontra IDS-a, nitko ovdje nikoga ne ruši, nikom se ne sijeku glave, nikakva stranka se ne organizira", kaže Kajin, te dodaje da se neke stvari u IDS-u moraju mijenjati. "IDS je bio najjači kada je vodio računa o malim ljudima. Ali kada su mali ljudi postali veliki, stranka je počela slabjeti", kaže Kajin.

Pročitajte više