Filmska potjera u Beogradu: Nastrijeljen pobjegao iz policijskog vozila, oteo auto i u bijegu njime udario policajca

U SRIJEDU poslijepodne, oko 17.30 sati, u centru Beograda se odvijala filmska potjera. Kako prenosi Press, Marko V. iz Beograda, kojeg je policija vodila na prepoznavanje zbog sumnje da je izvršio krađu, prvo je u automobilu napao inspektora koji ga je u samoobrani nastrijelio u nogu, potom je pobjegao iz policijskog automobila, zatim je oteo automobil koji je stajao u koloni te u bijegu vozilom udario policijskog inspektora koji ga je pokušavao uhvatiti.

"On je dan ranije na ulici strgnuo ženi lančić s vrata. Odlučeno je da ga se odvede u sjedište gradske policije na prepoznavanje, s obzirom da smo sumnjali da je ovakve krađe vršio i ranije. Međutim, on je, iskoristivši prometni zastoj kod "Beograđanke", u Ulici kneza Miloša napao jednog od policajaca i pokušao pobjeći iz automobila. Inspektor je, u pokušaju da se obrani, izvukao pištolj i ranio ga u nogu, ali je razbojnik unatoč tome uspio istrčati iz automobila", ispričao je Pressu neimenovani izvor iz istrage.

Marko V. je nakon bijega iz policijskog automobila otrčao do automobila koji je stajao u koloni u suprotnom smjeru i iz njega izvukao vozača te se dao u bijeg, srušivši pritom automobilom policajca koji ga je hvatao. "Sve se dogodilo munjevito brzo, izgledalo je kao scena iz neke video igrice. Razbojnik je prišao automobilu, otvorio vrata i istjerao čovjeka van. Policajac je krenuo za njim, ali ga je on udario automobilom i produžio dalje", ispričao je jedan od očevidaca.

Automobilom je bježao sve do beogradskog autobusnog kolodvora, odakle je ponovno počeo bježati pješice te ga je policija ubrzo uhvatila. I lopov i policajac kojeg je u bijegu pregazio automobilom prebačeni su u bolnicu. Ozljede koje je policajac zadobio nisu teške i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Pročitajte više