Fra Šime kupovao nekretnine po obali i otocima, bankarica ulagala u sportaše

Foto: Hina

DANAS se na klupi za svjedoke suca Slavka Lozine na suđenju fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić pojavio sportski direktor KK Split Damir Tvrdić. Bilonić se između ostalog branila da je upravo Tvrdiću dala 400 tisuća eura za Paola Banfija, poznatog sportskog menadžera, kako bi "oplodio" novac za koji se pretpostavlja da potječe od prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi.

Sportski direktor KK Split tvrdi da nije dobio novac od fra Šimine bankarice

Tvrdić, međutim, tvrdi da nikakav novac od Bilonić nije dobio. Nije s njom, kaže, nikada bio u poslovnom odnosu.

Upoznali su se na sastanku u Zagrebu 2011. godine na poslovnom sastanku na kojem je bio i Paolo Banfi. Poslije su se susreli još nekoliko puta. Na sastanak u Zagreb pozvao ga je upravo Banfi, trebao mu je pomoći pri prijevodu s talijanskog. Raspravljalo se o mladom košarkašu Mariju Hezonji, Bilonić je otišla u Barcelonu kako bi prevela mladog talenta u okrilje Bamfijeve agencije.

"Nikada nismo razgovarali o novcu"

Odvjetnik Joško Čeh, branitelj Jasmine Bilonić, pitao je Tvrdića o sastanku iz 2012. godine nakon izbijanja afere. Na sastanku su bili Banfi, ali i odvjetnica Nela Pedišić, braniteljica fra Šime Nimca. Tvrdić ne zna što je tamo radila odvjetnica Pedišić, ali tvrdi da nije bilo razgovora o povratu novca u Hrvatsku. Ne zna jesu li Banfi i Bilonić međusobno kontaktirali.

Tvrdić je ostao šokiran tvrdnjama Jasmine Bilonić da je od nje dobio novac. "Nikada o tome nismo razgovarali", kazao je.

Susret na šibenskom mostu: Fra Šime i četiri žene

Svjedočila je i odvjetnica Rozita Vidan, prijateljica Jasmine Bilonić i njezin jamac za kredit od 50 tisuća eura.

Fra Šimu upoznala je na šibenskom mostu kada je zamoljena da pogleda neke ugovore za nekretnine u Biogradu. Sastanku su bile prisutne i dvije žene, vlasnice nekretnina. Za fra Šimu je obavljala određene pravne poslove, i to za župu i nekakav prekršajni postupak. Otkrilo se potom da se fra Šime interesirao i za nekretninu u Postirama te kupnju plovila, a spomenut je i ugovor o pozajmici za Ivana Validžića, koji je svjedočio jučer o zajmu koji mu je dao fra Šime. Odvjetnica Vidan kazala je da Validžića ne poznaje i da je upravo fra Šime od nje zatražio da napravi nacrt ugovora.

Skiper u mantiji: Fra Šime dobio punomoć za Mirakul 30

Odvjetnik Čeh sudu je predao punomoć kojom je Bilonić kao vlasnik plovila Mirakul 30 ovlastila fra Šimu da upravlja i raspolaže vezom u marini Kornati. Punomoć je sastavila svjedokinja na traženje Bilonić, koja ju je kontaktirala i kada je došlo do problema s opomenom za neplaćeni vez. 

Fra Šime je imao nekoliko pitanja za svjedokinju. Priznala je da joj je dao 200 eura nagrade za pravne poslove, ali da mu račun nikada nije ispostavila, niti su imali potpisani ugovor.

Fra Šime je inzisitrao da odgovori tko je naručio sve pravne poslove o kojima se govorilo u sudnici, no odvjetnica Vidan nije se htjela odrediti.

Nije htjela odgovoriti ni na pitanje je li prošlog ljeta sa Bilonić krstarila na brodici, a suzdržala se i odgovora na pitanje je li se nakon izbijanja afere u Splitu sastala s fra Šimom. 

 

Pročitajte više