Gotovina u Zadru: Ja sam oduvijek bio slobodan

Foto: 057info.hr.

GENERAL Ante Gotovina godišnjicu oslobođenja obilježio je u nekadašnjoj koncertnoj dvorani Kneževe palače u Zadru, piše portal 057info.hr.


General Gotovina došao je onamo s obitelji, uz suprugu Dunju, kćer Anu i sina Antu.

No, sam general nije želio mnogobrojne novinare počastiti izjavama. dok su se mnogi s generalom rukovali, pozdravljali i slikali, novinarima je bio zabranjen pristup. O tom su brinuli pripadnici veterana specijalne policije koji su od prvog dana uz generala Antu Gotovinu na velikim skupovima.

Iako je odlučio da neće davati izjave ipak je na kraju kratko poručio: "Ja sam oduvijek bio slobodan", odgovorio je Gotovina na pitanje je li brzo prošlo ovih godinu dana na slobodi. Prije toga zahvalio je svima koji su pomogli u ostvarivanju ove izložbe.


Zadarska županija priredila je program u kojem su sudjelovali učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, prvo modnom revijom, a potom i pjesmom, uz klapu Munita. Izložbu fotografija na kojima je ovjekovječen dolazak generala Gotovine lani u rodni Zadar, na dan zaštitnika Sv. Krševana, otvorio je župan Stipe Zrilić u ulozi domaćina.

Događaj pun emocija

Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja koji je organizirao izložbu, svoj je istup završila sa suzama, ispričavajući se zbog puštenih emocija jer za nju je nakon Oluje izlazak generala na slobodu "najveći događaj u njenom životu".

Na današnjoj izložbi prisustvovali su gradski i županijski dužnosnici, članovi braniteljskih udruga te Gotovini prijatelji i suborci. Jedan od njih je i Danijel Kotlar, ratni zapovjednik i generalov suborac.

"S puno emocija svi mi to doživljavamo jer je to jedan od najradosnijih trenutaka u mom životu. Ja kao zapovjednik imao sam jednu dozu odgovornosti za to što je general praktično branio optužnicu nakon koje, ne daj Bože da je bila potvrđena, bi svi mi nosili dio tereta u sebi. Mislio sam kao da propadam u zemlju od sreće", prisjetio se Kotlar kako je to izgledalo prije godinu dana.

Pročitajte više