HIV pozitivan Šveđanin mora u zatvor: Prije seksa nije rekao djevojkama da je zaražen

HIV pozitivan 20-godišnjak iz Švedske osuđen je na osam mjeseci zatvora zato što osam djevojaka prije seksa nije obavijestio da je zaražen.

Sud u Malmou ga je osudio zbog bezobzirnog ugrožavanja drugih osoba, dok je on tvrdio da nije počinio nikakav zločin. Bivša djevojka je 20-godišnjaka prijavila u prosincu 2010. godine, nakon što su dvije i pol godine bili u vezi te su se seksali bez zaštite, a on joj nije rekao da je zaražen, piše Local.

Djevojkama mora platiti 32,600 dolara

Nakon što je priča izašla u medije, policije se javilo još sedam žena koje su tvrdile da su imale seksualne odnose s mladićem. U intervjuu švedskoj televiziji TV4, bivša djevojka je kazala da joj je mladić rekao da nije HIV pozitivan. "To su samo tračevi, ne moraš se brinuti", rekao je mladić bivšoj djevojci kada ga je pitala o tim "tračevima".

Muškarac je zaražen HIV-om od svoga rođenja te ga je policija tražila od srpnja 2011. godine kada je sud odredio da mora biti stavljen u izolaciju. Mladić se sam predao kada je saznao da televizija TV3 planira objaviti njegovu fotografiju u listopadu 2011. godine. Osuđeni će morati ženama ukupno isplatiti i oko 32.600 dolara, iako se nijedna od njih nije zarazila virusom HIV-a.

Mladić se nezaštićeno seksao sa tinejdžerkama od 2008. do 2011. godine. Sud je objasnio da je kazna niža zbog mlade dobi muškarca u vrijeme počinjenja djela.

Pročitajte više