HŽ osnovao povjerenstvo zbog teške nesreće kod Drniša

Foto: Nikša Stipaničev / Cropix

PREDSTAVNICI Hrvatskih željeznica predvođeni Tihomirom Španićem i Slavkom Šerićem posjetili su ozlijeđene putnike iz jučerašnje prometne nesreće u Općoj bolnici Šibenik.

Podsjetimo, jučer je oko 8,30 sati vlak HŽ-a naletio na autobus koji je prelazio preko pružnog prijelaza Jabuka kod Drniša. Do nesreće je došlo jer na pružnom prijelazu nije radila signalizacija koja je oštećena. Vlak je putovao na relaciji Drniš-Knin, a u nesreći je ozlijeđeno 16 osoba.

HŽ osnovao povjerenstvo zbog nesreće kod Drniša


HŽ-ovo istražno Povjerenstvo trebali bi dati odgovore na pitanja o jučerašnjoj teškoj nesreći kod Drniša.

Jedna od četiri teško ozlijeđene osobe u nesreći vlaka i autobusa kod Siverića blizu Drniša i dalje je u životnoj opasnosti. Ozlijeđene u šibenskoj bolnici posjetili su iz HŽ-a poručivši da ne mogu preuzeti krivnju dok se ne utvrde sve okolnosti, ali su izrazili žaljenje i ispričali se. Rezultate istrage osnovano P0vjerernstvo HŽ-a trebalo bi imati do kraja idućeg tjedna. Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutro na ulazu u Drniš nastradalo je 16 ljudi. U nesreći je vlak naletio na autobus. Na mjestu nesreće sustav signalizacije nije radio. Naime, dan ranije oštećen je semafor koji je bio spojen na rampu, a rampa se nije dizala ni spuštala, niti je postojala signalizacija.

Pročitajte više