I Kerum digao ruku: "Nema pokretanja kaznenog postupka protiv zastupnika Keruma!"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

JEDNOGLASNA odluka Mandatno-imunitetnog povjerenstva: nema skidanja imuniteta Željku Kerumu zbog privatne tužbe koju je protiv njega podnio Ivan Grubišić.

Kako je obrazložila predsjednica Povjerenstva, SDP-ovka Gordana Sobol, MIP nkad ne daje odobrenje kad su u pitanju privatne tužbe jer se postupak može pokrenuti nakon što zastupnik izgubi imunitet, kada izađe iz Sabora.

Zanimljivo, glasao je i Kerum, jer je član MIP-a, a kako bi drugačije nego da je i sam digao ruku kako bi odbio prijedlog da se protiv njega pokrene postupka.

Podsjetimo, Općinski sud u Splitu odbio je prekjučer tužbu don Ivana Grubišića protiv Željka Keruma za klevetanje na skupu HGS-a u Solinu. Sudac Dinko Mešin nije ulazio u meritum, već je vidio da nisu ispunjene procesne pretpostavke za suđenje, tj. da Željko Kerum ima saborski imunitet.

Don Ivan: "Sve je to maslo HDZ-a"

"Ja neću odustati. Moj odvjetnik je zatražio ukidanje imuniteta radi progona. To je sve iz HDZ-ove kužine. I Kerum koji je bio na njihovoj listi za parlamentarne izbore, a i Luka Podrug, koji je za ove izbore također bio na listi HDZ-a. Za njega neće biti zakonskih zapreka da mu se sudi budući da ga ne štiti saborski imunitet kao Keruma", kazao nam je don Ivan.

Kao što je i najavio, početkom svibnja predao je svoje tužbe za klevetanje protiv Keruma i Podruga.

Kerum: Pop je teška prevara, kadar kojeg je regrutirao KOS

Kerum je na tiskovnoj konferenciji 27. travnja u Solinu kazao sljedeće: "Pop Grubišić nije svećenik. On je teška prevara, kadar kojeg je regrutirao KOS. Za njih je radio dugo godina i dojavljivao im informacije. On je jugoslavenčina koja mrzi sve što je vjersko i hrvatsko."

HČSP-ovac Podrug je, pak, otprilike u isto vrijeme otvorio front protiv don Ivana kazavši kako istovremeno prima mirovinu i plaću. Grubišić je sve kategorički zanijekao i najavio tužbu.

 

Pročitajte više