Imaju li išta svježe? Nakon mlijeka, u zadarskom Konzumu prodan jogurt s rokom trajanja isteklim prije 14 dana!

Foto: Antena Zadar

NAKON priče o mlijeku s isteklim rokom trajanja, s polica zadarskog Konzuma stigla je još jedna "svježa" vijest. Anteni Zadar javila se još jedna čitateljica koja kaže kako je prije tri dana, 3. travnja, u Konzumovoj trgovini na Maloj pošti kupila Vindijin jogurt "Fortia" na kojem je jasno naznačeno kako je rok trajanja istekao još prije dva tjedna - 20. ožujka ove godine!

"Skužila sam da je istekao rok i vratila sam se. Djelatnik mi ga je zamijenio za novi s police te su mi se ispričavali. Čula sam kako je jedna prodavačica rekla da šutimo o tome i ne govorimo nikome, samo da mi zamijene jogurt", navela je čitateljica, dodajući: "Ne znam je li to bio jedini jogurt s isteklim trajanjem. Na svu sreću ga nisam konzumirala jer sam pravovremeno vidjela rok trajanja".

"Ovim putem se prije svega želimo ispričati našim kupcima zbog ovog propusta. Ujedno sve naše kupce koji su kupili ovaj proizvod pozivamo da realiziraju povrat proizvoda u prodavaonici u kojoj su ga kupili, kako bi im refundirali novac ili zamijenili proizvod. Žao nam je da je došlo do ove situacije o kojoj smo obavijestili sve odgovorne osobe kako bi osigurali da se to više ne ponavlja. Ujedno pozivamo sve naše kupce da nas kontaktiraju sa svim svojim upitima, sugestijama ili reklamacijama putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 i mali adrese: konzum@konzum.hr", poručili su iz Konzuma jučer o sličnom slučaju mlijeka s isteklim rokom trajanja.

"Cijela situacija, nastavno, dobila je i potpuno novi epilog, kada je jučer, anonimna pozivateljica, predstavljajući se da radi kao trgovkinja u Konzumu u kojem je kupljeno sporno mlijeko, moleći novinare naše redakcije - apelirala da cijelu priču ne objavimo, nudeći novac, večere te kojekakve kompenzacije, u strahu za ne samo svoj posao, već posao 10-ak djelatnica Konzumove trgovine pored zadarskog kolodvora. Na žalost, zbog cijele situacije i uplakanosti pozivateljice, nismo uspjeli dobiti informaciju da li je poziv našoj redakciji upućen svojevoljno ili je bio instruiran od strane nadređenih iste", navode s Antene Zadar koja je objavila obje priče o proizvodima s isteklim rokom trajanja.

Pročitajte više