Još uvijek ništa od Centra za upravljanje otpadom u Lećevici

Foto: Ilustracija

CENTAR za upravljanje otpadom u Lećevici koji građani Splitsko-dalmatinske županije čekaju već posljednje četiri godine, neće se ostvariti niti kao predizborno obećanje. Župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader kaže da ni drugi gradovi u Hrvatskoj nisu uspjeli realizirati svoje Centre te da nisu jedini.

"Zadnja informacija je da je ovaj ministar odlučio da će sve preuzeti fond. Bili smo na razgovoru u fondu, s njima smo potpisali svoje pismo namjere i s njima smo u razgovorima. Sada prvo ljudima treba isplatiti zemljište. To čekamo godinu dana jer je bilo obećanje da će fond nama dati beskamatno da isplatimo ljudima, no oni su odugovlačili i promijenila su tri direktora fonda. Evo sada konačno očekujemo da će to biti realizirano, znači da će nam dati sredstva da isplatimo ljudima", istaknuo je Sanader.

Paralelno s otkupom zemljišta krenut će se i u rješavanje potrebne dokumentacije, koja je za izgradnju ovog projekta specifična.

"Nismo dopustili mogućnost nikakvih primjedbi, da se na projekt tog Centra da bilo kakva ozbiljna zamjerka i zato se i temeljito pripremala dokumentacija. Sada smo u ratu s izrađivačem projekta, a to je Brodarski institut, koji je pokušao nešto bez kvalitetno riješenog problema, pa je revizija napravljena u fondu. Sad bi fond konačno trebao prihvatiti taj projekt Brodarskog instituta i tu smo opet u pregovorima da se taj projekt završi", naglasio je Sanader.

U ovom mandatu Splitsko-dalmatinske županije od gradnje neće biti ništa, ali se kažu, nadaju da će se do svibnja uspjeti riješiti projektna dokumentacija, kako bi nova vlast za ovaj projekt mogla osigurati sredstva iz europskih fondova.

Pročitajte više