Jovanka Broz u bolnici: "Nije imala infarkt, ali je njezin organizam u vrlo teškom stanju, na početku sepse"

Foto: Titoville.com

B92 dobio je potvrdio da je Jovanka Broz, Titova supruga, primljena u beogradsku bolnicu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Smještena je u šok sobu B u beogradskom Centru za hitnu pomoć i uz nju je neprestano Zlatibor Lončar, direktor Centra. Kako je na konferenciji za novinare objasnio Lončar, Jovanka Broz dovezena je danas u 13,30 u vrlo teškom i polusvjesnom stanju na odjel za reanimaciju. Na tijelu ima dekubitalne rane i ranu na grudnom košu nepoznatog porijekla.

"Dugo se odbijala liječiti pa je njezin organizam sada u vrlo zapuštenom stanju"

Blic je ranije danas objavio da je doživjela lakši infarkt, što je Lončar kasnije opovrgnuo.


"Odmah smo pristupili reanimaciji i liječnici se bore za njen život jer je njen organizam u septičnom stanju, odnosno na početku sepse. Dovezena je u pratnji dva rođaka, a koliko znamo, duže se vrijeme odbijala liječiti, tako da je njezin organizam u jako zapuštenom stanju", rekao je Lončar.

Posjetio ju je premijer Ivica Dačić, ali nije davao izjave. Prije njega Jovanku je posjetio i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić

Jovanka Broz rođena je 1924. godine u Lici. 1952. udala se za Josipa Broza Tita s kojim je živjela do njegove smrti 1980. 89-godišnja Jovanka od Titove smrti živi vrlo povučeno i poprilično skromno u beogradskom naselju Dedinje. Nakon Titove smrti njezina je imovina nacionalizirana, a ona je stavljena u kućni pritvor. Rijetko istupa u javnosti.


Pročitajte više