Karamarko: Zviždanje je neprimjereno, ali za lošu atmosferu je kriv Milanović

Foto: HRT

ZA JEDAN od najsramotnijih trenutaka jučerašnje inauguracije Kolinde Grabar Kitarović, zvižduke upućene Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću, šef HDZ-a okrivio je - Vladu Zorana Milanovića.

"Zviždanje je bilo apsolutno neprimjereno", izjavio je Tomislav Karamarko u "Oporbenom zarezu" Hrvatskog radija, ali odmah dodao da je za lošu atmosferu kriv Milanović.

"Jučerašnja manifestacija je zadnje mjesto gdje se može bilo kome zviždati. Nije mi bilo drago to čuti. Ljudi su vjerojatno time htjeli iskazati svoj odnos prema prethodnim mandatima ta dva predsjednika. Nemojmo mistificirati tu podijeljenost, nemojmo je radikalizirati i preuveličavati. Ona može biti normalna ako se složimo oko fundamentalnog pitanja, a to je pitanje gospodarstva", kaže Karamarko.

"Predsjednica je spremna na suradnju u skladu s Ustavom i zakonom. Međutim, nažalost je krenulo šlampavo, čak i malo zločesto. A nema razloga za to. Predsjednica nije proizvela ovu lošu atmosferu u samom startu. Da gospodin Milanović ne može čestitati predsjednici, to ne mogu razumjeti. Za to nema opravdanja. To nezadovoljstvo, loše raspoloženje zato što je njihov kandidat izgubio ove izbore ne znači da mogu opstruirati suradnju s predsjednicom koja je izabrana na najdemokratskiji način", rekao je Karamarko.

"Ne vidim razloga za inaćenje. Vrijeme je da Milanović i njegova Vlada shvate da je država u jako lošoj situaciji, da su svojim neradom, nečinjenjem i neznanjem doprinijeli tome da su državu upropastili. Neka jednostavno počnu raditi. Gospodin Josipović je otišao, ali moramo reći da ni on ništa nije napravio. Upravo zato što je imao kolege iz iste stranke i nije išao u konfrontaciju. Radio je kompromise, radio je na svom rejtingu i imidžu i očekivao da će mu drugi mandat pasti u krilo", kaže Karamarko.

Pročitajte više