Kenijski vojnici krali tijekom napada na trgovački centar pa završili u zatvoru

Screenshot: YouTube

KENIJSKE vlasti uhitile su dvojicu vojnika jer su teroristički napad na trgovački centar u Nairobiju iskoristili za krađu.

General Julius Karangi kazao je kako se pod istragom nalazi još jeda vojnik, no odbacio je medijske napise da se u centru odvijala masovna krađa od strane vojnika koji su se borili s pripadnicima terorističke skupine Al-Šabab. Karangi tvrdi kako su mediji pokušali prikazati vojnike kao neprofesionalne.

Vojnici su otkriveni pomoću nadzornih kamera koje su se nalazile u prodavaonicama unutar centra. General Karangi kazao je nedavno kako su se vojnici poslužili vodom u dućanu jer su bili žedni. Glasnogovornik vojske Cyrus Oguna kazao je kako su vojnici uzeli samo jogurte i čipse. S druge strane, nekoliko vlasnika dućana prijavilo je krađu iz svoji prodavaonica.

Podsjećamo, teroristička skupina Al-Šabab izvela je napad na trgovački centar u Nairobiju koji je trajao četiri dana. U stravičnom napadu ubijeno je 67 osoba. Skupina Al-Šabab izvela je napad kao odgovor na prisustvo kenijske vojske u Somaliji.

Pročitajte više