Kolone na cestama prema moru, zbog nesreće na A3 vozi se usporeno

Foto: HAK

POJAČAN je promet na A1 Zagreb-Split-Ploče, osobito između Zagreba i Bosiljeva, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, na Jadranskoj magistrali (DC8), u blizini turističkih središta i na prilaznim cestama. Povremeni su zastoji na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na izlazu Oštrovica u smjeru Krka.

Zbog očevida prometne nezgode na 79.+300 km autoceste A3 Bregana-Lipovac kod odmorišta Križ vozi se usporeno u smjeru Zagreba.

Zbog gustoće prometa moguće je formiranje kolona na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta pa vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici i Gorskom kotaru te na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te na A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata.

Zabrana za teretna motorna vozila

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, danas je do 14 sati, te u nedjelju, 30. kolovoza od 12 do 23 sata na važnijim cestama na obali. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.


Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima - ulazak: Bajakovo, Stara Gradiška, Karasovići, Metković, Slavonski Brod; izlazak: Pasjak, Rupa, Kaštel, Plovanija, Zaton Doli; a u oba smjera na GP Macelj.

Zbog tehničkih problema na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo vozi se otežano u koloni.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pročitajte više