Kotromanović: MORH se neće odreći planiranih projekata, nastavljamo s investicijama

Foto: FAH

MINISTAR obrane Ante Kotromanović izjavio je u četvrtak da se njegovo Ministarstvo neće morati odreći planiranih projekata te da su Ministarstvo obrane i Oružane snage RH, s nikad manje sredstava, pokrenuli najviše projekata u opremanju, izgradnji i modernizaciji Hrvatske vojske.

"Nekad je u državnom proračunu bilo milijardu kuna više, a kada sam došao za ministra nisam vidio da se s tim sredstvima pokrenulo puno više projekata", kazao je Kotromanović novinarima nakon promocije polaznika vojnih škola u Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", upitan - hoće li se njegovo Ministarstvo morati odreći nekih planiranih projekata.

Proračun za iduću godinu stabilan

Ministar obrane dodao je da su s puno manje sredstava pokrenuli do sada najviše projekata u opremanju, izgradnji i modernizaciji Hrvatske vojske.


Kotromanović je također izrazio zadovoljstvo što će proračun za iduću godinu biti stabilan, rekavši da će do kraja ove godine i iznutra i izvana urediti većinu zgrada u Hrvatskom vojnom učilištu.

"Od toga ćemo dobiti još i oko pet do šest milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša kako bi mogli i dalje investirati", rekao je.

Kotromanović je najavio da se Ministarsvo obrane neće odreći planiranih projekata, kazavši da znaju njima upravljati i raspolagati sredstvima.

Pročitajte više