Kraj Crikvenice HGSS nestalog 72-godišnjaka spasio iz škrape: Nesretni starac ima teške ozljede opasne po život

Foto: GSS.hr

HRVATSKA gorska služba spašavanja izvijestila je kako su kasno sinoć kraj sela Kotor u zaleđu Crikvenice uspješno okončali akciju traganja za 72-godišnjakom koji je tri dana ranije nestao iz obiteljskog doma. Nesretni starac je pronađen s višestrukim ozljedama opasnima po život. Upao je u škrapu.

"Jučer u večernjim satima, Stanica Rijeka zaprimila je dojavu o pronalasku ozlijeđene osobe. Osoba se nalazila na teško pristupačnom i prometno izoliranom terenu te je od HGSS-a zatražena pomoć pri spašavanju i transportu.

Trenutno je pokrenuta akcija spašavanje te je unutar pola sata od dojave 16 spašavatelja bio na mjestu nesreće. Zajedničkom akcijom HGSS, vatrogasaca iz Crikvenice, Ustanove za hitnu medicinsku pomoć te policije osoba je šumskim stazama transportirana do prometnice.

Radilo se o starijoj osobi koja je nestala iz obiteljskog doma prije tri dana. Nažalost zbog nesnalaženja i neznanja, obitelj unesrećenog tek je jučer poslijepodne obavijestila policiju o nestanku. Osoba je pronađena s višestrukim ozljedama opasnim po život za koje se pretpostavlja da su posljedica pada u škrapu", izvijestio je HGSS.

Pročitajte više