Kraj političke karijere Borisa Tadića? Novi šef DS-a bit će gradonačelnik Beograda Đilas



PORAZ od Tomislava Nikolića na predsjedničkim izborima mogao bi, kako se čini, označiti kraj političke karijere Borisa Tadića.

Dugogodišnji predsjednik Srbije pao je u nemilost vlastitih stranačkih kolega nakon što je na zadnjim izborima uspio prokockati sve rukovodeće pozicije. Leđa Tadićevom DS-u je, podsjetimo, nakon podužeg navlačenja okrenuo i Ivica Dačić, koji je vladu Srbije na kraju formirao s Nikolićevim SNS-om i tako postao premijer.

Već tada je postalo jasno da se bliži Tadićev politički kraj. U DS-u se nametnuo novi jaki vođa, jedini pravi pobjednik zadnjih općih izbora, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. Upravo on će, prema pisanju novosadskog Dnevnika, biti novi predsjednik Demokratske stranke.

Prema izvorima bliskima vrhu DS-a, Tadić je spreman fotelju prepustiti svom dugogodišnjem zamjeniku Đilasu. Bivši predsjednik Srbije navodno je odlučio da se uopće neće natjecati za čelnu poziciju u DS-u. Đilasov zamjenik trebao bi biti vojvođanski premijer Bojan Pajtić.

Sve to je, tvrdi Dnevnik, dogovoreno na nedavnom sastanku Tadića, Đilasa i Pajtića u jednoj vili kraj Novog Sada. Odluka o sazivanju izborne skupštine DS-a bit će donesena nakon sjednice glavnog odbora stranke koja se održava 8. rujna.

Pročitajte više