Linić: Milanović se bavi visokom politikom koju nitko ne razumije i nema radnih navika

Screenshot: Osječka TV

"MILANOVIĆ nema radnih navika, bavi se visokom politikom koju nitko ne razumije", izjavio je Slavko Linić gostujući u emisiji Bujica na Osječkoj televiziji.

Linić je kazao kako s Milanovićem nije razgovarao četiri mjeseca pred sam kraj njegovog mandata na mjestu ministra financija. Jedine riječi koje su razmijenili bile su one na sjednici Vlade.

"Razgovarali smo u gluho doba noći kada me nazvao lopovom i kriminalcem. Ja sam razgovor završio s psovkom i nakon toga više nismo razgovarali", kazao je Linić i dodao da se to dogodilo u siječnju.

Kazao je kako je Milanović dobio lažne podatke kada je u pitanju slučaj "Spačva" te da ih je iskoristio za obračun.

Kazao je i da je uhićenje Bandića rezultat načina rada Milanovića.

"Uhititi preko 10 ljudi iz kruga Milana Bandića nije ono što sam očekivao i tvrdim da je to obračun Milanovića s Bandićem, to je njegov način rada", objasnio je Linić.

Linić: Milanović nije branio državne interese u Ini

Linić je kazao i kako zna da je prisluškivan te da "postoje pisani materijali da računi u inozemstvu nisu njegovi".

Kazao je i kako je Nada Čavlović Smiljanec bila pod nadzorom Zorana Milanovića te da je Ranko Ostojić rekao kako je premijer vršio pritisak da se ne vodi istraga protiv Čavlović.

Milanovića je optužio da nije branio nacionalne interese kada je u pitanju slučaj Ina-MOL. Smatra da je odmah trebao reagirati kada je Vrhovni sud proglasio ništavnim ugovor koji je Ivo Sanader potpisao s MOL-om.

Smatra kako je suradnja između Porezne uprave i USKOK-a bila dobra dok je on bio na ministarskoj poziciji. Kazao je i kako je brat premijera, Krešimir Milanović, nekoliko puta dolazio u Poreznu upravu te je posredovao za neke dužnike.

"Koristio je ime brata i Čavlović Smiljanec", kazao je Linić u emisiji Bujica.

Pročitajte više