Milanović osvaja građane: Za politiku prema izbjeglicama Vlada ima potporu od 66 posto

Foto: FAH

ANKETA RTL-a o stavovima hrvatskih građana prema izbjegličkoj krizi i načinu na koji se Vlada s njome nosi otkriva kako Zoran Milanović uživa značajnu podršku. 

Politiku Vlade prema izbjeglicama podržava, uglavnom ili potpuno, čak dvije trećine građana, dok je petina ne podržava, a manje od 15 posto nije ni za ni protiv ili nema stav.

Nadalje, preko 90 posto SDP-ovih birača podržava Vladu, a značajno je da više od 37 posto HDZ-ovih birača nema ništa protiv politike prema izbjeglicama Vlade.

Stav Vlade, ali i Hrvatske biskupske konferencije - da izbjeglice valja humano prihvatiti u centre i prevesti do granice - podržava dvije trećine građana, a samo četvrtina dijeli stav HDZ-a i Kolinde Grabar-Kitarović da granicu treba kontrolirati i ilegalne ulaske sprječavati, pa i uz vojsku po potrebi

Građani protiv izgradnje zida u Mađarskoj

Milanović ima potporu i po pitanju izgradnje zida u Mađarskoj. Naime, protiv izgradnje mađarske ograde, dakle uz stav koji zastupa Zoran Milanović, je gotovo četiri petine građana.

Na pitanje o tome što bi Hrvatska trebala učiniti ako Njemačka i Austrija zatvore svoje granice za izbjeglice, 43,5 posto građana bi prihvatilo manji broj izbjeglica, a ostale vratilo u zemlju iz koje su prešli granicu.

31 posto bi zatvorilo granicu prema Srbiji podizanjem zida i prestalo primati izbjeglice, a njih 12 posto bi prihvatilo više desetaka tisuća izbjeglica, ali uz financijsku asistenciju Europske unije, prenosi RTL.

Pročitajte više