Milardović: Zašto se SDP-ovci boje razgovarati s Kolindom? Pa nije Milanović bog

Foto: FAH

U DANAŠNJOJ "Mreži Prvog" sudjelovali su, među ostalima, i politički analitičar Anđelko Milardović te komunikologinja Smiljana Leinert Novosel. Glavna tema emisije bio je odnos Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović.

"Koga se članovi SDP-a boje ako ne žele sudjelovati u razgovoru s predsjednicom? Zašto postoji strah istupanja članova SDP-a? Pa nije Milanović dragi bog da se njega treba bojati", rekao je Milardović, ističući kako se, osim Gordana Marasa, niti predsjednik SDP-a, niti njegovi stranački kolege još nisu oglasili o nedolasku na sastanak s Grabar-Kitarović, prenosi HRT.

Milardović je kazao kako država nije ni Milanovićevo ni Kolindino vlasništvo.

"Stvoren je osjećaj kao da živimo u dvije međusobno suprotstavljene države, to je shizofrena situacija. Iako u ustavnim člancima doista ne piše da Grabar Kitarović može sazivati ovakve sastanke kao predsjednica države, mislim da je legitimno sazivanje jednog takvog razgovora o tome kako poboljšati situaciju", kaže Milardović, dodajući kako očekuje konflikt na relaciji premijer-predsjednica oko proslave Oluje.

Leinert Novosel: Kako glasači vide ovu situaciju?


Leinert Novosel ističe da je tu riječ o nastavku komunikacijskih sukoba koji traju od trenutka kada je Kolinda proglašena predsjednicom te naglašava kako je jedno pitanje ključno: "Ljudi će glasati za nekoliko mjeseci, kako oni vide ovu situaciju?", pita se.

"Tko je važniji, tko kome odgovara, tko će biti prvi? Cijelo vrijeme se nadmeću tko je više ili manje važan, to je kontraproduktivno i nikamo ne vodi. To govori o kratkovidnosti pojedinaca koji se tako ponašaju", zaključila je Leinert Novosel.

Pročitajte više