Mrsić i sindikati potpisali Kolektivni ugovor za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

Foto: Nenad Dugi/Cropix

MINISTAR rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić potpisao je Kolektivni ugovor za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje sa Sindikatom zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju i Sindikatom radnika, sporta i rekreacije u Hrvatskom  mirovinskom osiguranju.

U ime Sindikata zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju ugovor je potpisala Željka Klafurić, ovlaštena osoba za potpisivanje Kolektivnog ugovora. U ime Sindikata radnika, sporta i rekreacije u Hrvatskom mirovinskom osiguranju potpisnik kolektivnog ugovora je Milan Radulović, predsjednik sindikata.

Ministar Mrsić je na konferenciji za novinare u HZMO ocijenio da je kolektivni ugovor, nakon iscrpnih pregovora, usklađen s postojećim proračunskim parametrima te je pozvao i druga dva sindikata da im se priključe.


"To je razlog zašto smo smatrali da se u pregovorima trebamo solidarizirati sa svima koji će, zbog situacije u kojoj jesmo, imati nešto manje plaće. Plaće su sigurne i dolaze na vrijeme što daje sigurnost u turbulentnim vremenima pred nama i to treba znati cijeniti", rekao je Mrsić te najavio promjene i novu organizaciju u HZMO.
 

Pročitajte više