Nagodba za lihvarenje: Dao kredit od 20 tisuća eura i došao do kuće od 150 tisuća eura

IVICA Š. nagodio se sa Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu te će za iznudu, lihvarski ugovor i nedozvoljeno držanje oružja na godinu i tri mjeseca u zatvor.

Okrivljeni je zajedno sa Ivicom Teklićem u listopadu 2010. godine pozajmio 20 tisuća eura Mirku D. Znali su da je u stisci te su iskoristili njegov loš materijalni položaj. Nabili su mu mjesečnu kamatu od 10 posto! Nikakvo čudo, Mirko je već u srpnju 2011. godine došao u problem sa otplatom.

"Nije mi problem doći i sprašiti devet metaka u tebe"

Teklić mu je zaprijetio ubojstvom i Kevinom jamom. Poručio je Mirku da mu nije problem doći i sprašiti u njega devet metaka. Premda je već platio 14 tisuća eura, oštećeni je morao potpisati novi zajam od 22 tisuće eura sa obavezom plaćanja do ožujka 2012. godine.

Teklić je tražio i da mu Mirko napravi građevinske radove na kući vrijedne 30 tisuća eura. Već je napravio radova u vrijednosti od 10 tisuća eura, no to mu nije priznao.

Problemi su kulminirali u prosincu 2011. godine. Uz prijetnje i nož koji mu je stavljen na grlo, oštećeni je pristao potpisati ugovor kojim Ivici Š. za 25 tisuća eura prodaje kuću vrijednu 150 tisuća eura. Novac, dakako, nikad nije dobio.

Pročitajte više