Nakon stravične prometne nesreće u Istri policija pojačala nadzor brzine kretanja

Foto: FAH

NAKON što su jučer tri osobe poginule su u prometnoj nesreći na županijskoj cesti 5041 u Istri, PU istarska danas je objavila kako će se "na cestama na području Policijske uprave istarske, od 6 sati ujutro 16. travnja do 6 sati ujutro 17. travnja, provesti pojačani nadzor brzine kretanja vozila".

> Troje mrtvih u teškoj prometnoj nesreći u Istri, ozlijeđeno jedno dijete

"U navedeno vrijeme na cestama u naselju i izvan naselja policijski službenici pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila, a prema vozačima koji prekorače dopuštene brzine primijenit će se zakonom prepisane sankcije. 

Cilj pojačanog nadzora je smanjenje prometnih nesreća do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine", stoji u priopćenju PU istarske.

U frontalnom sudaru poginulo troje ljudi

Podsjetimo, dva automobila jučer su se frontalno sudarila, prilikom čega se jedan od automobila zapalio. Požar su ugasili porečki vatrogasci, koji su izvukli ozlijeđeno petogodišnje dijete iz drugog slupanog automobila.

Do teške prometne nesreće došlo je oko 17:20 sati kod Kaštelira, na ravnom dijelu ceste između mjesta Gedići i Dvori. U nesreći su sudjelovali osobni automobili Renault Megane i Ford Fusion, pulskih registarskih oznaka.

U Fordu su poginuli 62-godišnji vozač i njegova 80-godišnja suvozačica. S njima je bilo petogodišnje dijete koje je ozlijeđeno u nesreći. U drugom automobilu bila je samo 35-godišnja vozačica, koja je također smrtno stradala. Ozlijeđeno dijete hospitalizirano je u pulskoj Općoj bolnici. Tijela ostalih žrtava prebačena su na patologiju pulske bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Pročitajte više