Nema mira u Ukrajini: U 24 sata ubijen vojnik, a četvorica ranjena

Foto: Hina

UKRAJINSKA vojska objavila je u ponedjeljak da je u posljednja 24 sata jedan vojnik poginuo, a četvorica su ranjena na separatističkome istoku zemlje, po čemu se vidi krhkost prekida vatre starog dva tjedna.

Ukrajina ipak smatra da je broj napada proruskih separatista protekli vikend znatno pao i objavila je da nastavlja s povlačenjem teškog oružja. No upozorava i da se pobunjenici primirjem služe kako bi se pregrupirali i izvodili nove napade na vladine položaje.

Moskva tvrdi da ne naoružava separatiste

Vojni glasnogovornik Andrij Lisenko rekao je i da su proruski separatisti nastavili primati "znatne" količine vojne opreme od susjedne Rusije. Moskva uporno tvrdi da ne naoružava separatiste.

"Neprijatelj pomiče teško oružje i vojnu opremu, prvenstveno u području Mariupolja", rekao je Lisenko novinarima, a prenijela televizija. Riječ je o lučkome gradu koji drže vladine snage, a službeni se Kijev boji da će biti iduća pobunjenička meta.

Pad broja napada i povlačenje teškog oružja na objema stranama daje nade da bi krhki prekid vatre mogao opstati, iako su pobunjenici objavili da se on ne odnosi na prometno čvorište Debalceve.

Pročitajte više