Neradnici u Saboru: Trebali raspravljati o HZMO-u, a pojavilo se samo pet zastupnika

Foto: Hina

NEDOLAZAK zastupnika, odnosno nedostatak kvoruma spriječio je jutros saborski Odbor za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo da se, kao matično tijelo, očituje o radu i poslovanju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) za prošlu godinu.

"Ne možemo raditi, jer nemamo kvoruma", konstatirao je predsjednik Odbora Silvano Hrelja (HSU), odbivši sugestije da Odbor danas raspravi, a naknadno, kad skupi kvorum samo glasuje o izvješću HZMO-a.

Hrelja se ispričao predstavnicima HZMO-a i resornih ministarstava koji su došli 'braniti' dvije predložene strategije: obrazovanja te Industrijsku strategiju države do 2020. godine, najavivši da će ovih dana ponovno sazvati sjednicu.

Od 13 članova Odbora, na sjednicu ih je došlo samo pet – predsjednik Hrelja te četvero SDP-ovih, a nisu se pojavili zastupnici oporbenih stranaka. Zbog viroze ispričao se Rajko Ostojić (SDP), izvjestio je Hrelja.

Svoje sjednice, od 8,30 do 14 sati, danas je sazvalo čak osam saborskih odbora, iako Sabor danas zasjeda plenarno i još se od prošlog tjedna zna da će premijer Zoran Milanović danas Sabor izvijestiti što je Vlada učinila u proteklih godinu dana, odnosno o uočenim pojavama, problemima i stanju u hrvatskom društvu.

Jučer i prekjučer, kada nije bilo plenarne sjednice, zasjedala su tri, odnosno ni jedan odbor.

Pročitajte više