Neslavan završetak: Tata Antović oslobođen optužbe za dilanje, sinovima simbolične kazne koje su već izdržali

Foto: Arhiva

USKOK-ov slučaj protiv zadarske obitelji Antović doživio je neslavan završetak. Na splitskom Županijskom sudu Tomislav Antović oslobođen je optužbe za dilanje marihuane i kokaina u nedostatku dokaza, dok su sinovi Karlos i Aldo osuđeni na simbolične zatvorske kazne od godinu i devet mjeseci, odnosno, godine i mjesec dana, što su već izdržali dok su čamili u pritvoru. Štoviše, kako su malo i "prebacili" kazne, s ocem mogu razmisliti o tužbi kada i ako Vrhovni sud potvrdi ovakvu presudu. Predmet se, inače, poteže već dobre četiri godine po sudu. 

Zatvoreni krug indicija

Ovakav rasplet dao se naslutiti već neko vrijeme, točnije, otkada je Vrhovni sud predmet vratio u Split na ponovno suđenje. Viši sud, naime, nije bio uvjeren dokazima protiv tate Antovića. Pravih dokaza zapravo nije ni bilo, nego je Županijski sud u Splitu osuđujuću presudu od pet godina zatvora donio na temelju zatvorenog kruga indicija. Računalo se da Antović kao neosporni autoritet zna što mu sinovi rade, tim više što je dilanje zapravo bio obiteljski biznis. Majku Mari Petani na suđenje u Split doveli su, naime, sa izdržavanje višegodišnje zatvorske kazne upravo zbog rasturanja droge, a i Tomislavu Antoviću i djeci već su nekoliko puta sudili upravo radi dilanja. 

Govorili u šiframa

Splitski suci namučili su se poprilično sa ovim predmetom, jer je Uskok slučaj temeljio na snimkama prisluškivanja mobitela obitelji Antović. Govorilo se u šiframa tako da je sve više-manje visjelo u zraku. Kako je tata Antović oslobođen, više se nije ni moglo raditi o udruzi tako da su Karlos i Aldo osuđeni za slabiju kvalifikaciju djela, tj. "običnu" prodaju.

 

Pročitajte više