Ništa od referenduma za smjenu Keruma: Nije došao HDZ-ovac Gojo, oporba nema većinu

NIŠTA OD pompozno najavljene smjene Željka Keruma referendumom. Na današnju sjednicu nije stigao HDZ-ovac Tomislav Gojo, što znači da oporba nema 12 vijećnika. Odlično za Milicu Cipci, koja je rekla da će glasati za referendum, ako bude 12 glasova. Sada i ona može dignuti ruku, ništa ne mijenja na stvari. Gdje je Gojo? Što je toliko bilo žurno da ga nema danas kada se odlučuje o sudbini Željka Keruma? Čak je i redovito odsutni Kerum stigao. Kako i ne bi, kad je fotelja u pitanju... 

Baja: Nisam siguran

Šefica splitskog Gradskog vijeća pravila se kao da ne postoji zahtjev oporbe za odlučivanje o referendumu. Brzo ju je Marin Jurjević Baja, šef splitskog SDP-a, podsjetio da je nešto ipak propustila. Nije baš zvučao uvjerljivo.

"Nisam siguran... Mislim da je danas petnaesti dan otkako je 12 vijećnika predalo zahtjev za raspisivanjem referenduma za smjenu gradonačelnika. Planirali smo tražiti uvrštavanje dvije točke u dnevni red, s obzirom da ta izvanredna sjednica nije održana. To su odluke o referendumu i  raspuštanju Gradskog vijeća, no nema jednog od 12 vijećnika, a Milica Cipci je rekla da će se pridružiti ako ih bude 12...", obrazlagao je Baja. Zvučao je k'o vojskovođa upravo razbijene vojske.

Podrug: Mediji lažu i manipuliraju

Nered u oporbenim redovima brzo je iskoristio prvak HČSP-a Luka Podrug. Nije mogao a da ne popljuje oporbu zbog još jednog propalog manevra. Svoje su dobili i novinari, ali i mladi Gojko Čepo, Bajina desna ruka... 

"Čudim se što je Jurjević ovako naivan. Čepo, nismo na partijskom sastanku. Volio bih da zašutite već jednom kada ja govorim. Nisam očekivao ovakvu demagogiju na početku sjednice. Pobojao sam se da su se kolege vijećnici prepali svoje inicijative i želio sam svakako zatražiti da se uvrsti taj prijedlog o referendumu, ako postoji. Ako ne postoji, onda da se kaže istina. To je prava prevara o kojoj manipulatori iz medija lažu već mjesec dana. Oni i političari koji ne predstavljaju nikoga, a nisu liječnici...", zapjenio se Podrug. Nije, očito, mogao, a da ne potkači bivšeg šefa HSP-a Hrvoja Tomasovića koji mu je očito još trn u oku.

Prijedlog za raspisivanje referenduma nije dostavljen, To ne postoji", presjekla je raspravu Nevenka Bečić.

Pročitajte više