Objavljene snimke novog masakra u Siriji: Provladini militanti hladnokrvno pogubili 13 radnika?

SIRIJSKI aktivisti objavili su jučer na internetu snimku za koju tvrde da prikazuje žrtve najnovijeg pokolja civila u Qusairu od strane provladinih militanata. Ukoliko su navodi aktivista istiniti, radi se o trećem masovnom pokolju u Siriji u posljednjih tjedan dana.

Trinaestorica radnika prisiljena su na ulazak u autobus, nakon čega su ih militanti Shabihe hladnokrvno pogubili u blizini grada Qusaira na zapadu zemlje, tvrde aktivisti. UN-ovo Vijeće za ljudska prava zakazalo je za danas hitni sastanak na kojemu će se raspravljati o porastu nasilja u Siriji.

Svijet je još uvijek potresen hororom koji se dogodio u Houli, gdje je više od stotinu muškaraca, žena i djece ubijeno. Bio je to jedan od najmasovnijih masakra otkako su u ožujku prošle godine počeli sukobi u Siriji.

Kao i u slučaju Houle, aktivisti su i za masakr kod Qusaira optužili provladine snage, ali potvrde o tome još uvijek nema. Američka veleposlanica u UN-u Susan Rice jučer je oštro odbacila takve pretpostavke, tvrdeći da za njih nema apsolutno nikakvih dokaza.

Upozoravamo da je video uznemirujućeg sadržaja.

Pročitajte više