Okrenuo se na krov: Za smrt 18-godišnjakinje na Čiovu pravomoćno dobio 10 mjeseci zatvora

Foto: HR Foto

ŽUPANIJSKI sud u Splitu potvrdio je kaznu od 10 mjeseci zatvora 23-godišnjem Tomislavu Zrni iz Arbanije na Čiovu za izazivanje prometne nesreće u kojoj je u srpnju 2011. godine poginula 18-godišnja Anamaria Vantić iz Slatina.

Srce joj se raspuklo od tuge: Nakon nepravomoćne presude umrla majka stradale

Nedugo nakon nepravomoćne presude umrla je Anita Vantić, majka Anamarije Vantić, a njezin suprug Toni je uvjeren da joj se srce raspuklo od tuge za voljenom kćeri.

"Presuda je sramotna, ovo je jadno", rekla je Anita Vantić prije koji mjesec komentirajući nepravomoćnu presudu. 

Kasno se sjetili: Državno odvjetništvo na kraju suđenja zatražilo strogu sankciju

Državno odvjetništvo predlagalo je isprva sankciju koju je izrekao sudac Općinskog suda u Splitu Tomislav Zlodre, no pred zaključenje rasprave uredujuća tužiteljica zatražila je višegodišnju zatvorsku kaznu. Sudac Zlodre odlučio se, ipak, za 10 mjeseci zatvora, a takvu je odluku potvrdio i viši sud.

Obitelj stradale Anamarije bila je razočarana sporošću postupka, a presudom su bili krajnje nezadovoljni.

U zavoj sa 100 na sat!

Anamaria je tog jutra 8. srpnja 2011. godine krenula skuterom na posao u Trogir. S druge strane ceste naletio je Zrno za upravljačem Renaulta Meganea. Na predjelu Gradina izgubio je kontrolu i izletio iz zavoja. Udario je u usjek, odbio se i prevrnuo na krov te otklizao i pokupio skuter Piaggio na kojem je bila Anamaria. Snažan udarac odbacio ju je na morske hridi. Djevojka je zadobila teške ozljede i pala u komu. Umrla je deset dana nakon nesreće.

Utvrdilo se da je Zrno u zavoj ušao brzinom od 100 kilometara na sat, iako je ograničenje bilo 50 kilometara na sat. Zrno kao mladi vozač na toj cesti nije smio voziti brže od 80 kilometara na sat.

Unatoč teškim posljedicama nesreće koju je skrivio, nije mu oduzeta vozačka dozvola jer dosad nije bio prekršajno i kazneno kažnjavan. Za olakotne okolnosti sud je uzeo mladu dob i vozačko neiskustvo, priznanje i kajanje. Cijenili su i da Zrno trpi posljedice zbog smrti Anemarije Vantić, slabo spava, a posljedice trpi i njegova obitelj.

 

Pročitajte više